Trainer aan het woord

Ik ben Edwin van Dronkelaar, voorheen mede-eigenaar van een makelaarskantoor en ruim 30 jaar gespecialiseerd in bedrijfsmatig vastgoed als makelaar en taxateur. Per 1 januari 2023 heb ik mijn aandelen in het makelaarskantoor verkocht en ben ik mij volledig gaan richten op het begeleiden van mensen met fysieke en mentale klachten.

Mijn doelstelling is om mensen handvaten te bieden om gezond oud te worden.

Hierbij zijn mijn inziens een 4-tal pijlers van belang:

1.ademhaling volgens de Buteyko methode

2.vasten/voeding

3.mentale gezondheid

4.krachttraining 

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk bovenstaande zaken zijn.

Van kinds af aan heb ik gekampt met klachten die gerelateerd waren aan mijn ademhaling. Ik was steeds verkouden, had geregeld hooikoorts en verschillende hiermee samenhangende allergieën. Ik voerde jarenlang een zoektocht om deze problemen het hoofd te kunnen bieden.

Uiteraard kreeg ik medicatie voorgeschreven, variërend van ontstekingsremmers tot hooikoortstabletten. Ook volgde ik specifieke diëten om bepaalde voedingsstoffen te mijden en deed ik energietherapieën. Geen van alle leidde tot het gewenste resultaat. Ik belande zelfs in een burn out.

Ik ben bij toeval uitgekomen bij de Buteyko-methode. Aanvankelijk was ik een beetje sceptisch, maar al snel bleek dat mijn gezondheid met reuzensprongen vooruit ging. Ik herstelde zodanig dat alle klachten verdwenen. En ditmaal zónder medicijnen.

Ben nu sinds maart 2018 geheel klachtenvrij. Mijn immuunsysteem is enorm verbeterd en versterkt. Geen griep-verkoudsheidsklachten meer. Geen allergieën meer. Heb enorm veel energie en fitheid ervoor in de plaats gekregen. Meer rust en ontspannenheid als nooit te voren.Kortom: de Buteyko-methode is het medicijn voor een optimale gezondheid.

Dat deed me besluiten om, naast de werkzaamheden voor mijn bedrijf, de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan te delen. Als ambassadeur in wezen. Ik heb me daarom aangesloten bij de Vereniging van Buteyko Therapeuten (VBT) die staat voor kwaliteit van de Buteyko-specialist. Ik ben opgeleid door de enige Buteyko-specialist, Masha Anthonissen-Kotoussova, die zelf rechtstreeks is opgeleid door dokter K.P. Buteyko in eigen persoon.

Ik ben er van overtuigd dat de weg naar genezing of vermindering van klachten in veel gevallen in jezelf ligt. En het mooie van alles is: datgene wat je je hele leven al doet – ademhalen – hoef je alleen anders in te richten. Waardoor een nieuw leven begint. In meerdere opzichten. Ik doe aan krachttrainingen, ben fervent skiër en mijn sportprestaties zijn sindsdien enkel toegenomen. Mijn Controle Pauze is thans 65 seconden: ‘Edwin 2.0’ zou ik het haast willen noemen.

Update 2023:

Begin 2022 heb ik een opleidingstraject gevolgd als trainer voor het toepassen van de MatriXmethode welke thans met goed gevolg is afgerond.

De  matriXmethode is een kortdurende en doelgerichte coachingstechniek van ca. 30 minuten bij o.a.: angsten, trauma’s, emotionele klachten, mentale overbelasting, moeite met informatie onthouden/leren, het hebben van een vol hoofd en onverklaarbare (pijn)klachten.

Het mooie aan de  MatriXmethode is dat ik niet hoef te weten wat er aan de hand is om je te kunnen helpen. Zo kun je bijv. angsten en trauma’s verwerken zonder dat je vertelt wat er daadwerkelijk is gebeurd of welk doemscenario je in je hoofd hebt die in de toekomst mogelijk kunnen gaan spelen.

Update 2024:

Eind 2023 een Hbo opleiding votooid als leefstijlcoach.