Ademtherapie Limburg

Ademhalen is de kern van ons leven. Eigenlijk moet een juiste manier van ademhalen vanzelfsprekend zijn. Toch zijn er vandaag de dag ontzettend veel mensen die last hebben van lichamelijke en/of psychische klachten wegens een ontregelde ademhaling. Ademtherapie in Limburg is hier dé oplossing voor. Ademtherapie is namelijk een methode waarbij het er kortweg op neerkomt dat u bewust wordt en op een juiste manier gebruik gaat maken van uw ademhaling. In feite is het dus een proces om te leren op een natuurlijkere wijze te ademen. Waarom en hoe is deze methode ontwikkeld? Het begon allemaal met een ontdekking van Konstantin Buteyko. Hij ontdekte namelijk het grotere verband tussen ademhaling en gezondheid: een diepe ademhaling verlaagt het percentage CO2 in ons lichaam. Dit terwijl deze stof juist noodzakelijk is om zuurstofatomen te kunnen binden om deze vervolgens naar onze organen te kunnen transporteren, waar ze letterlijk van levensbelang zijn. Bent u ook benieuwd wat ademtherapie in Limburg voor u kan betekenen?

Neem contact op

Ademtherapie als remedie tegen veelvoorkomende ziekten

Buteyko-Limburg ondersteunt u in het bewustwordingsproces over hoe een juiste manier van ademhalen – uiteindelijk de basis van ons leven – de oplossing kan bieden voor veelvoorkomende ziekten. Konstantin Buteyko maakte een inventarisatie van 150 ziekten die rechtstreeks gerelateerd zijn aan een diepe ademhaling. De meest voorkomende hiervan zijn hooikoorts, astma, chronische vermoeidheid, snurken en een hoge bloeddruk. Dankzij ademtherapie en ademhalingstechnieken zijn deze voor het merendeel te verhelpen of zullen ze zelfs geheel verdwijnen. In principe is het dus een remedie, die u zelfs ieder moment van de dag met u meedraagt.

Door ademtherapie in Limburg volgens de Buteyko-methode wordt u zelf in staat gesteld om een omkering van ziekteverschijnselen te bewerkstelligen, ziekteverschijnselen gerelateerd aan een diepe ademhaling. Denk hierbij, zoals we al eerder hebben vermeld, aan het verhelpen van allergieën, astma, hooikoorts en een hoge bloeddruk. Maar ook spataderen, migraine en nog veel meer kwalen kunnen met deze methode verholpen worden. Mocht u de geleerde technieken zelf willen toepassen, dan raden we u op voorhand wel aan om eerst uw arts of Buteyko therapeut te raadplegen.

Hoe werkt ademtherapie in Limburg?

Op het moment dat u nerveus of gestrest bent, verstart of versnelt uw ademhaling. De meeste mensen vinden het vervolgens lastig om weer tot rust te komen. Bij ademtherapie wordt in feite gezocht naar de oorzaak van deze onregelmatige of versnelde ademhaling. Vaak kunnen problemen thuis, stress op het werk en/of bepaalde angsten hier een grote rol in spelen. Vervolgens wordt een start gemaakt met het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken, dit door middel van het uitvoeren van verschillende oefeningen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoe uw ademhaling begint, de manier waarop u uitademt, hoeveel longcapaciteit u gebruikt en de wijze waarop u uw spieren ontspant. Dankzij de Buteyko-methode kunt u uiteindelijk beter gebruikmaken van de krachtige energie van uw ademhaling.

Bekijk de Buteyko cursus

Waarom de Buteyko-methode zich onderscheidt

Buteyko ademtherapie is het wetenschappelijke uitgangspunt om uw ademhaling weer rustig en gezond te maken. Hier komt geen onwerkzame ademgymnastiek aan te pas. De Buteyko-methode pakt het probleem bij de kern aan, het ademhalingscentrum in de hersenen. Het doel is als het ware om het ademhalingscentrum te resetten. Zo pakken we het ademhalingsprobleem aan en zorgen we er ook gelijk voor dat uw ademhaling niet opnieuw ontregeld zal raken. Tijdens de ademtherapie in Limburg besteden we veel aandacht aan zowel de fysieke als mentale ontspanning van uw lichaam. Deze tweeledige aanpak van ademhalingverbetering én stressvermindering is wat de Buteyko-methode niet alleen uniek, maar ook ontzettend effectief maakt. Hierdoor konden al honderden mensen voor u beter slapen, meer energie krijgen en sneller herstellen na sport en inspanning. Ook zagen zij hun gezondheidsklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Zelfgenezend vermogen dankzij ademtherapie in Limburg

Er heerst wat onduidelijkheid en scepsis over de genezende effecten van ademtherapie in Limburg. De meeste mensen vragen zich namelijk af hoe een andere manier van ademhalen een dusdanig vergaande oplossing kan bieden voor hun problemen. Bij Buteyko-Limburg laten we het u graag zelf ervaren. Wij brengen met behulp van ademtherapie in Limburg alle grondbeginselen bij om uw zelfgenezend vermogen terug in optimale staat te brengen.

Door het volgen van de cursus Buteyko ontdekt en leert u hoe u het beste kunt omgaan met uw ademhaling. Hierbij wordt u persoonlijk begeleid door Edwin van Dronkelaar. Hij gaat u helpen om de Buteyko-methode volledig onder de knie te krijgen. Wanneer dit namelijk op een correcte manier gebeurt, zijn er veel ziektes en aandoeningen die opgelost kunnen worden.

Wilt u meer weten over de Buteyko-methode of heeft u de wens om persoonlijke hulp te ontvangen? Bij Buteyko Limburg helpen we u graag verder bij het structureel oplossen van allerlei klachten en ziektes middels verscheidene ademhalingstechnieken.

Edwin van Dronkelaar

Gecertificeerd Buteyko trainer

Neem contact op