Cursisten vertellen

Odi

    

Edwin en Buteyko methode hebben mij weer geleerd om rustig te ademen.
Ik word 's nachts niet meer wakker door hyperventilatie en/of verkeerd ademen.
Omdat ik mijn mond tape, merk ik dat is veel beter slaap.
Ook overdag probeer ik bij elke bezigheid mijn mond dicht te dien.
Edwin, de Buteyko methode en de Matrix methode hebben mij heel veel positiefs gegeven.
Nogmaals bedankt, Edwin

Bas

    

Buteyko therapie heeft een diepgaande impact op mijn welzijn gehad, en ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de trainer die me in enkele sessies het correct toepassen van de therapie heeft geleerd.

Door de instructies van deze professional kon ik mijn fysieke klachten aanpakken, waardoor ook mijn mentaal welzijn is verbeterd. De persoonlijke aandacht en zorg die we ontvingen, was opmerkelijk.

Mirelle,

      
 
Adem halen lijkt zo normaal. Maar wat als een trap oplopen een uitdaging wordt...doodmoe en snakken naar adem de paniek toeslaat.... Lucht... Buteyko (Edwin) leerde me dat we helemaal niet zoveel lucht nodig hebben, en paniek rust kan worden. Van 2x 10 minuten per dag wandelen in 2023 loop ik een jaar later 10 kilometer met hoogte verschillen langzaam op Buteyko wijze de berg op. Bij elke stap omhoog spreekt een stem in mijn hoofd, je hebt helemaal niet zoveel lucht nodig..
 
Edwin, Ik ben jou en je wijze lessen ook nog steeds erg dankbaar.
 

Henny,58 jaar

     

Duidelijke uitleg met praktisch lesmateriaal, evenwichtige opbouw van de lessen. Edwin steekt veel tijd in begeleiding en uitleg. En het belangrijkste: het resultaat cf mijn Buteyko doelstellingen is bereikt. Absoluut te adviseren als je op zoek bent naar een trainer die je professioneel kan begeleiden bij het bevorderen van een gezonde ademhaling volgens Buteyko methode en het positieve en blijvende effect daarvan op je gezondheid.

Ron,57 jaar

     

Afgelopen maanden bezig geweest met Edwin om naar een beter sterker en gezonder lichaam te transformeren. Hiervoor heb ik bij Edwin me de Buteyko methode aangeleerd. Bij de start een controlepauze van 11seconden en binnen 4 bezoeken gegroeid naar controlepauze van 30 seconden. Dit heeft een groot effekt op het snurken en de algehele conditie. Het snachts tapen van de mond helpt hieraan mee.. Binnenkort start ik met Edwin om meer beweging te introduceren in mijn leven, op een verantwoorde manier..zin in!

Jessica, 47 jaar

     

Tijdens mijn burn-out is Edwin op mijn pad gekomen en heeft hij mij kennis laten maken met de Matrix Methodiek en Buteyko.
Ik had paniekaanvallen in de auto en durfde hierdoor bijna niet meer de weg op te gaan. Een EMDR therapie had geen positief effect op mijn paniekaanvallen. Maar toen Edwin met mij een Matrix sessie heeft gedaan was ik direct van mijn paniekaanval af. Vol verbazing ben ik direct de auto ingestapt en rijd ik vanaf nu weer dagelijks op de weg!
Ik was enthousiast geworden en ben ook een Buteyko training gaan volgen om weer beter in mijn vel te gaan komen. En ook dit heeft een positief effect op mij gehad en nog steeds.
Ik kan iedereen aanbevelen om met Edwin in contact te komen. Hij is rustig van aard, heeft een luisterend oor, en weet de juiste methodiek in te zetten die jij persoonlijk nodig hebt.

Guido, 41 jaar

     
Edwin heeft mij met veel toewijding en expertise geholpen tijdens de Buteyko cursus. Nu, 2 maanden verder, brengt het mij al veel. Zo heb ik na veel jaren hooikoorts te hebben gehad er dit jaar nog geen last van gehad. Ik kijk uit naar de verdere resultaten. Een aanrader als je meer uit je ademhaling wilt halen.

Bep

     
Sinds twee maanden beoefen ik de Buteyko ademhaling als remedie voor mijn chronische hyperventilatie én slaapapneu.
Onder de bezielende leiding van Edwin boek ik verbluffende resultaten. Mijn ademhaling stabiliseert zich al snel en mijn klachten worden minder. Mijn grootste geschenk is echter dat ik mijn CPAP (slaapmasker) niet meer nodig heb en weer zonder hulpmiddelen kan slapen.
Edwin bedankt, niet alleen voor jouw deskundigheid, maar ook voor jouw zorgvuldigheid en toewijding. De Buteyko therapie werd een feestje met jou als therapeut.
Ik wens je succes met de uitbreiding van jouw praktijk.
Een warme groet, Bep

Mariette, 56 jaar

     
Wat prachtig dat er een leer is zoals Buteyko waardoor je zelf stoornissen kunt oplossen, fysiek in je lichaam, en voor je geest.
Iets wat soms zwaar kan wegen. Het is zo fijn dat je daar controle over kunt uitoefenen.
Het is eigenlijk ook zo vanzelfsprekend dat zuurstof (leven), alles is.
Vreemd dat er niet meer bekendheid is over deze leer…en dan bedoel ik niet alleen bij artsen.
De beste Persoon die je deze leer en marsroute kan aanreiken is voor mij
absoluut EDWIN!
Liefs. Marriette

Petra, 52 jaar

     
Edwin is ongelofelijk down to earth en zeer overtuigd van de werking van Buteyko. Omdat hij deze trainingen buiten zijn werk als makelaar geeft was dat voor mij een teken dat financieel gewin niet zijn doelstelling is maar hij daadwerkelijk mensen wil helpen met het verbeteren van hun gezondheid. Ik doe mijn oefeningen dagelijks en ben heel blij dat Buteyko op mijn pad is gekomen.

Jony, 30 jaar

     
Een echte aanrader! Je ogen gaan open. Ongelooflijk wat ademhaling voor een invloed op je lichaam en op je leven heeft!!

Paul, 36 jaar

     
Jarenlang had ik astmatische klachten en hooikoorts waardoor ik het geregeld benauwd had. De buteyko cursus zorgde ervoor dat ik geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Benauwdheid en hooikoorts heb ik geen last meer van. Mijn neus is ook niet meer verstopt geweest. En ik merk dat ik, door een correcte ademhaling, beter en rustiger kan spreken voor groepen mensen. Ik beveel Buteyko Limburg zeker aan!

Sandra, 42 jaar

     
Nadat ik de hoop had opgegeven betreft mijn artrose klachten kwam ik uiteindelijk bij Edwin terecht……..door middel van de Buteyko methode en de goede begeleiding van Edwin, is een wereld voor mij open gegaan. Ik kan nu leven zonder pijn……..een echte aanrader voor een scala aan klachten!!

Willie, 65 jaar

     
Ik ben 1 maand geleden gestart met de Buteyko methode bij Edwin. Ik had allerlei vage klachten, maar kon hier niet de vinger op leggen. Na op Google rond gereisd te hebben kwam ik bij de Buteyko methode en heb op dat moment besloten, dit ga ik doen! Gelukkig had Edwin nog ruimte en ik kon gelijk aan de slag.  Ik moet zeggen ik heb zelden iemand gezien die zo met hart en ziel zijn werk doet, hij haalt alles uit de kast om het proces voor jou te laten slagen. In die maand dat ik nu bezig ben is er veel veranderd, mijn ademhaling is rustiger, ik heb veel meer energie en merk dat mijn houding sterk verbeterd is. Buteyko doe je er niet zomaar even bij, maar is een totale verandering in leefwijze. Als je overal geweest bent (of niet geweest bent) met je klachten en Buteyko komt op je pad, grijp deze dan met beide handen aan, want het veranderd je leven in zeer positieve zin. Ik heb aan de soms strenge, maar ook rechtvaardige aanpak van Edwin veel baat gehad. Ik gun dan ook iedereen die met deze methode start een coach, begeleider als Edwin.

Edwin, hartstikke bedankt Willie

update:18 juli 2021:
Ik heb afgelopen 6 maanden de cursus gevolgd bij Edwin, dit heeft mij heel veel opgeleverd. Ik slaap weer goed, mijn ademhaling is veel rustiger en ik heb het veel minder benauwd. Ik zou iedereen willen aanraden die met deze klachten zit de cursus bij Edwin te volgen. Bedankt Edwin

Bas, 62 jaar

     
Wanneer je iets aan je vitaliteit wil doen dan is het zeker de moeite waard om naar de Buteyko methode te kijken. Als je er mee aan de slag wil en je woont in de buurt van midden Limburg kijk dan ook naar de training die Edwin van Dronkelaar aanbiedt. Persoonlijk heb ik veel baat gehad bij zijn positieve en motiverende ondersteuning ook na de eigenlijke trainingsdagen.

Stan

     
Een leerzame en makkelijk te volgen cursus. Maakt je bewust van hetgeen je de hele dag op de automatische piloot doet; ademhalen.
Al binnen een week merkte ik de voordelen in het dagelijks leven wanneer je ademhaalt op de correcte manier. Ik word fitter wakker, heb een betere conditie en kan me beter concentreren.
Ik ben pas 4 weken bezig met de training, maar er zullen ongetwijfeld nog meer voordelen bij komen.

Bedankt hiervoor.

Nicolle Janssen

     
Zeer prettige cursus gevolgd bij Edwin. Binnen de trainingsdagen van drukkend gevoel in mijn hoofd en niet meer weten hoe ‘normaal’ te ademen, naar rustige ademhaling en gevoel van ontspannenheid.
Nu doorzetten en hopelijk ook verbetering qua allergieën.
Absoluut een aanrader voor iedereen die zich bewust wil focussen op beter ademen.

Alexander

     
Hoewel ik een aantal jaren geleden bij mevr. Anthonissen met groot succes een buteyko training had gedaan, ben ik nu met mijn vrouw meegegaan
en mocht gratis aansluiten bij Edwin omdat ik bij mevr. Anthonissen (samen met Edwin) de training al eerder had gevolgd.

Ik ben de training weer even gaan bijspijkeren. Na de eerste training een aantal jaren geleden ben ik na 40 jaar klachten met astmatische bronchitus en allergie helemaal verlost van de klachten. Ik liep een 20 jaar dagelijks met medicijnen op zak. Nu liggen ze al 5 jaar in kast!

Ik sta tegenwoordig in een manege en kan gewoon bij mensen komen met honden. De ademhalingstherapie helpt me ook om me rustiger te voelen. Ik vond het heel fijn dat ik een herhalingstraining heb gedaan en ben Edwin dankbaar dat ik mee mocht komen. Het laat zien dat hij het doet om mensen te helpen en niet uit commercieel oogpunt. De prijs is ook zeker heel redelijk en betaalbaar.

Ik probeer nu mijn zoon met astmatische klachten een een collega met slaapproblemen hier te krijgen!

Sarma

     
I learned about Buteyko breathing technique from my husband, Alex, whose asthma symptoms have reduced a lot since he took a training with Masha Anthonissen-Kotousova.

8 years ago. While I do not have any chronical illness, I snore during my sleep and breathe sometimes too fast (as my husband said). I then contacted Masha, who recommended me to contact Edwin. After reading articles on how Buteyko might help with reducing hyperventilation during sleep, I decided to join the training in early December.

Edwin is a very attentive trainer, he answered all the questions, and since there were only 2 participants, I felt the speed and steps taught were really customized to my needs. He also shared freely his own journey, which inspired and motivated us. Now, going into the 3rd month since the training, I still practice 2x in a day, in the morning, and in the evening. The results speak for itself, I snore less, which of course makes my husband very happy. It still happens from time to time, but much less than before. I also reached 65 second of “control pause” within 10 weeks and feel much fitter, with more energy throughout the day. This Buteyko breathing technique, and also the training with Edwin is highly recommended to whoever is looking to improve their health. – A 46 years old women from North Limburg.

Sabrin

     
Een zeer geslaagde cursus met een goede basis om de oefeningen en informatie in de praktijk door te zetten na einde van de cursus. Edwin neemt de tijd voor al je vragen en zorgt ervoor dat je op een correcte manier de oefeningen uitvoert. Tevens ben ik n.a.v. de cursus af van neusspray (geen verstopte neus meer), dagelijkse allergie pillen en uitslag. Mijn gezondheid is er dus positief op vooruit gegaan.

Zeker een aanrader om de cursus te volgen!

Peter Keiren

     
De cursus werd op een duidelijke en professionele manier door Edwin gegeven. Inmiddels veel baat bij in het dagelijkse leven. Geen verstopte neus meer gehad en ik slaap een stuk beter.

Dank je voor deze eyeopener.

Han

     
Heel toevallig in aanraking gekomen met de Buteyko methode. Mijn voornaamste probleem:COPD(gold 3).

De uitleg van Edwin waarom ik de klachten zoals benauwdheid en ophoesten van slijm ervaar klonken maar zeer logisch in de oren. Na het volgen van de cursus ben ik dagelijks gaan oefenen. Ik had binnen 1 week al meer lucht  en na 2 maanden  kan ik alleen maar zeggen dat de kwaliteit van leven er een stuk op voorruit is gegaan. Ik ben er nog lang niet maar weet zeker dat door het toepassen van de basisoefening en het zoveel mogelijk ademhalen door de neus mij verder gaat helpen om COPD het hoofd te bieden. Iedereen zou wat mij betreft deze cursus moeten volgen.